Csend Hangja Klaszter
Weisz Fanni: országos összefogást a halláskárosultakért!
 Weisz Fanni hallási fogyatékkal élő szépségkirálynő a rá irányuló figyelmet arra használja fel, hogy segítsen sorstársainak életük könnyebbé, teljessé tételében. Fanni A Csend Hangja címmel országos edukációs és esélyegyenlőségi programot kezdeményezett a hallássérültek számára, amihez öt párti parlamenti támogatottságot élvez és tervei mellé állította a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolát, valamint az egyik legjelentősebb hazai csomagolástechnikai céget, a CLB Packaging-et.
Megalakult a Csend Hangja Klaszter
 Megalakult a Csend Hangja Klaszter
Egy fogyatékkal élő fotómodell miatt fogtak össze a pártok
  Példátlannak tekinthető koalíciót alkotva fogtak össze az esélyegyenlőség megteremtéséért a parlamenti pártok Weisz Fanni, a hallási fogyatékkal élő fotómodell kezdeményezésére.
Megalakult a Csend Hangja Klaszter
 420025_283482611718144_787389813_n.jpgMegalakult a Csend Hangja Klaszter
 Megalakult a Csend Hangja Klaszter
 
2012. február 24. péntek, 14:16  
Informális keretek között a napokban megalakult Budapesten a siketek esélyegyenlőségét segítő Csend Hangja Klaszter. A MÚOSZ „Fogyatékossággal élők a médiában” szakosztálya is meghívást kapott a különleges eseményre.
Weisz Fanni siket szépségkirálynő és esélyegyenlőségi aktivista országos kampány keretében tevékenykedik a siketek helyzetének javításáért. A kezdeményezése mögött széleskörű parlamenti összefogás áll, programját számos hazai vállalat, és intézmény támogatja.

Fanni (középen) a csend nyelvén szól, de egyre többekhez

Az alapító okirat aláírásával mától klaszter formában végzi tevékenységét az a felelős csoportosulás, amely Weisz Fanni esélyegyenlőségi munkáját segíti. A kezdeményezés országos szintű és több oldalról igyekszik segíteni a hallási fogyatékossággal élők helyzetét. „Amikor először találkoztam Fannival, megfogadtam, hogy addig támogatom, amíg nem lesz olyan erős, hogy ő tudja a többieket támogatni. Most eljött ez a nap, de nem tudom elengedni a kezét”- mondta Vujity Tvrtko, a rendezvény moderátora, aki már régóta ismeri Fannit.

Weisz Fanni siketen született. Hallási fogyatékossága ellenére ki mert állni az emberek elé, és megmutatta, hogy siketen is el lehet érni a céljainkat, az út rögösebb, de megéri az erőfeszítés. Kitartásával sorstársainak példaképévé vált. Ahogy Tvrtko fogalmazott: „Tessék dolgozni és megvalósítani a célkitűzéseket”.

„Kapni öröm, adni boldogság. Köszönöm mindazoknak, akiktől olyan sok mindent kaptam és örülök, hogy ezt most másokkal is megoszthatom” – mondta Weisz Fanni, aki termelő vállalatokat, szolgáltatókat, és egy oktatási intézményt tudott célkitűzésével összekapcsolni. E szereplők viselni akarják a felelősséget a társadalomban jelentkező speciális igényű csoport, a fogyatékossággal élők csoportja iránt. Dobronyi Tamás a Csend Hangja klaszter projektmenedzsere elmondta, hatékony munkával látható eredményeket fognak produkálni. Ez az oktatás területén már érzékelteti is a hatását. Dr. Vass László, a klaszter elnöke, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola rektora arról tájékoztatta a jelenlévőket, a hallási fogyatékossággal élők oktatásáért már dolgoznak az intézményben, jeltolmács szak indul hamarosan a főiskolán.

A klaszter programja tartalmaz egy esélyegyenlőségi országjárást, amelynek során az iskolákban és különböző rendezvényeken a klaszter nevében Fanni beszél arról, hogy milyen siketként élni és mi a valódi segítség a számukra. Esélyegyenlőségi kampányának második eleme a jeltolmács képzés hozzáférhetőbbé tétele. Ebben az egyik alapító tag a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola a partnere. A klaszter programjának harmadik lépéseként pedig a hallássérült gyermekek akadálymentes kommunikációját igyekszik biztosítani. Szeretnék elérni azt, hogy minden siketen született gyermek családjának kommunikációja megoldottá válhasson a jelnyelv segítségével, illetve, hogy a gyerekek megkaphassák időben, (kétéves koruk előtt) azt az implantátumot, amivel a hallási funkció szinte teljesen helyreállítható.

A klaszter tevékenységét a jövőben az egyéb fogyatékossággal élők helyzetének javítására is kiterjeszti.
Garamvölgyi Annamária
forrás: MUOSZ
Még nem volt hozzászólás!


2018 március
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Teszt box
Box tartalma